Inicio > Eventos > Cartell Cine Fòrum – La justícia en entredit

Cartell Cine Fòrum – La justícia en entredit

22 febrero 2012

Ahir diumenge dia 19 de febrer tengué lloc el cinefòrum titulat Mourir a Madrid al local de l’associació ANEM amb la participació especial de la na Mª Antònia Oliver Paris, presidenta de l’Associació de Memòria Històrica de Mallorca. Mourir a Madrid és un documental de 1 hora i 20 minuts de duració que, amb imatges originals en blanc i negre, fa un recorregut des de l’inici de la guerra civil l’any 1936, explicant els seus detonants, fins el seu acabament l’any 1939, amb la presa de poder sobre tot el territori per part de Francisco Franco.

Es fa menció als principals personatges de la contenda. S’explica con va anar-se modificant el repartiment del territori entre els dos bàndols enfrontats, el feixista i el republicà i com acaba a mans del bàndol feixista tot el territori.
La narració dels fets es fa en francès i es subtitula en espanyol. Crida l’atenció l’abundància d’imatges de lluita al camp de batalla, amb constants sons de dispars i bombardetjos.

Després del documental va parlar na Mª Antònia Oliver Paris, qui va fer menció als fets de la guerra civil centrats a l’illa de Mallorca. Ens va posar en coneixement de la difícil tasca per part de l’Associació per recuperar la memòria d’aquells que varen ser cruelment afusellats i com encara avui es troben reticències per part d’alguns estaments a facilitar l’esbrinament de la veritat. Es va parlar dels difícils moments actuals amb la tasca de l’Associació i es va comentar la poc favorable sentència al jutge Baltasar Garzón en el seu intent per destapar tota la veritat dels crims a la guerra civil. La intervenció de la Sra Mª Antònia va arribar a prendre un to emotiu en alguns moments i donà lloc posteriorment a un encès col·loqui  amb els assistents que es va perllongar per més d’una hora.

Mourir a Madrid

Mourir a Madrid

 

Anuncios
Categorías:Eventos Etiquetas: ,
raas15a

Red de organizaciones contra la privatización de la Sanidad Pública

sos sanidad pública

Contra los recortes y el proceso de privatización de la Sanidad Pública: Hay alternativas.

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

ASSEMBLEA PARC SES VELES

Veïns Indignats !! asambleaparcsesveles@gmail.com

IndignatsPol

Informació sobre els Indignats de Pollença

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Plataforma de Afectados por la Hipoteca-PAH-

De la burbuja inmobiliaria al derecho a la vivienda.

indignatsdellevant

Assemblea dels Indignats de la comarca de Llevant de Mallorca

Movimiento Indignados 15M directorio y artículos críticos.

Esta es una pagina web que ordena todas las páginas del Movimiento 15M incluyendo las páginas de Democracia Real Ya. Escribimos y recopilamos artículos críticos. Desmontamos mentiras.

PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca - Mallorca

A %d blogueros les gusta esto: