Inicio > Propuestas > Resum de la xarla: Retallades en femení

Resum de la xarla: Retallades en femení

26 marzo 2012

Divendres passat dia 16 de març va tenir lloc al local d’ANEM (C/Benito Pérez Galdós, 28) la xarla sobre retallades i com aquestes afecten a la dona. Varem tenir per convidades a explicar-nos aquesta realitat n’Esperança Bosch, professora de la UIB i especialitzada en qüestions de la dona així com Nina Parrón, presidenta del Comité de Participació de la Dona.

Al llarg d’una hora se’ns va explicar com la situació de “crisi” dels darrers quatre anys ha suposat un retrocés pel que fa drets de la dona, un retrocés de tal calada que reverteix molts dels avanços aconseguits per anys de lluita des del tardor franquisme fins a l’actualitat. Aquesta pèrdua de drets és deguda principalment a la ideologia neoliberal i patriarcal que ens envolta i no a la “crisi” com a primera vista sembla.

I així resulta significatiu que l’Oficina d’Igualtat hagi patit les retallades de manera que tot el seu personal ha sigut fet fora i les seves tasques són ara feina del personal que s’encarrega de “Drets del menor” sense experiència directa en Igualtat. En canvi el nou govern ha creat una Direcció de Caça, amb aquest exemple queden clares les prioritats dels qui ens governen ara.

No és creuedor que se’ns digui ara que no som mereixedors de tot el benestar que hem arribat a obtenir. No faria falta que ens retallin tot el que hem aconseguit les darreres dècades. Es va fer menció a la manipulació d’idees que fa el PP per justificar la seva política antiavortiva com per exemple relacionar violència estructural contra la dona amb avortament.

És sobre la dona on recauen ara totes les tasques que abans es realitzaven amb prestacions socials oferides per l’Estat.

Tot això fa que les feministes hagin de tornar al carrer cridant les mateixes consignes que cridaven durant la Transició: “Nosotras parimos, nosotras decidimos”.
 
El discurs de n’Esperança resultà més acadèmic i en aparença més moderat i el de na Nina més tendent a l’optimisme tot i la situació desfavorable del moment.
La xarla va acabar amb un torn de paraules i es va convidar als assistents a un petit àpat.

Anuncios
Categorías:Propuestas Etiquetas: ,
raas15a

Red de organizaciones contra la privatización de la Sanidad Pública

sos sanidad pública

Contra los recortes y el proceso de privatización de la Sanidad Pública: Hay alternativas.

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

ASSEMBLEA PARC SES VELES

Veïns Indignats !! asambleaparcsesveles@gmail.com

IndignatsPol

Informació sobre els Indignats de Pollença

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Plataforma de Afectados por la Hipoteca-PAH-

De la burbuja inmobiliaria al derecho a la vivienda.

indignatsdellevant

Assemblea dels Indignats de la comarca de Llevant de Mallorca

Movimiento Indignados 15M directorio y artículos críticos.

Esta es una pagina web que ordena todas las páginas del Movimiento 15M incluyendo las páginas de Democracia Real Ya. Escribimos y recopilamos artículos críticos. Desmontamos mentiras.

PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca - Mallorca

A %d blogueros les gusta esto: