Inicio > Eventos, Propuestas > Resum de la projecció del documental “Sobre la Misma Tierra”

Resum de la projecció del documental “Sobre la Misma Tierra”

25 abril 2012

Dimecres passat dia 18 d’Abril  tingué lloc a l’Associació ANEM la projecció del documental “Sobre la misma tierra”. Parla de la dura vida a Colòmbia de molts dels seus habitants. La gran riquesa en jaciments d’or del país fa que grans multinacionals del sector miner s’estiguin establint allà i que ocupin terres de gent humil que viu del camp o de l’extracció d’or d’una manera tradicional. La gent perd la seva llar, la seva feina i es veu obligada a emigrar a la ciutat on les condicions de vida són encara més dures. El crim organitzat és molt comú allà, en el documental uns joves d’entre 14 i 16 anys parlen de la seva dura vida als suburbis de Cali i com més d’una vegada se’ls ha ofert matar a algú a canvi de doblers. Se’ns mostren les dures condicions de vida de la gent dels pobles on manquen carreteres asfaltades per transportar matèries bàsiques per sobreviure i on molta gent viu sota l’amenaça de mort si no abandona unes propietats que són seves i que les grans corporacions reclamen per extreure’n l’or del seu interior.

Les xifres són esgarrifoses, més de 170.000 assassinats a Colòmbia al llarg de 25 anys (Espanya no arriba al miler d’assassinats per ETA al llarg de 35 anys), més de  5 milions de desplaçats dins el mateix país per conflictes bèl·lics, 35 milions de pobres d’un total de 46 milions… I tot i així aquest país sud-americà guarda junt amb Brasil la major biodiversitat d’espècies del món i gran riquesa de recursos minerals com or o petroli.

Després del documental tingué lloc un debat on gent coneixedora de primera mà de la situació allà acabà de completar els fets que se’ns conten al documental. La imatge oficial que se’ns vol fer creure de Colòmbia és molt diferent de la real. Sembla ser que hi ha interès per part dels EE.UU de mantenir la inestabilitat allà ja que tots els països del voltant, Veneçuela, Equador, Bolívia han escollit rebutjar el neoliberalisme ianqui. Qualsevol intent d’organització política  o social que intenti desfer el sistema corrupte i criminal que domina el país ha sigut eliminat de manera contundent. Cinc mil membres d’un partit opositor foren massacrats tots a l’hora, tal com contava un dels participants coneixedors de la situació allà.

Aquest fou un acte cultural més de l’Assemblea d’Indignats de Pere Garau que amb la seva acció pretén el coneixement de les diferents realitats al barri per tal  que ens comprenguem i respectem millor uns amb els altres . La diversitat cultural és una riquesa del barri que se’ns dubte ens ajuda a madurar i créixer com esser humans.

Anuncios
  1. Jaime
    25 abril 2012 en 22:36

    Excelente resumen.

  1. No trackbacks yet.
Los comentarios están cerrados.
raas15a

Red de organizaciones contra la privatización de la Sanidad Pública

sos sanidad pública

Contra los recortes y el proceso de privatización de la Sanidad Pública: Hay alternativas.

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

ASSEMBLEA PARC SES VELES

Veïns Indignats !! asambleaparcsesveles@gmail.com

IndignatsPol

Informació sobre els Indignats de Pollença

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Plataforma de Afectados por la Hipoteca-PAH-

De la burbuja inmobiliaria al derecho a la vivienda.

indignatsdellevant

Assemblea dels Indignats de la comarca de Llevant de Mallorca

Movimiento Indignados 15M directorio y artículos críticos.

Esta es una pagina web que ordena todas las páginas del Movimiento 15M incluyendo las páginas de Democracia Real Ya. Escribimos y recopilamos artículos críticos. Desmontamos mentiras.

PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca - Mallorca

A %d blogueros les gusta esto: