Inicio > Eventos > Acte reivindicatiu del Solar de la Casa del Poble

Acte reivindicatiu del Solar de la Casa del Poble

16 mayo 2012

Ahir  15 de Maig a les  sis de l’horabaixa gent simpatitzant de l’iniciativa “TomalaCiudad” es va concentra a la Plaça Islandia (o Espanya) per dirigir-se des d’allà al solar de la desapareguda Casa del Poble, antic centre obrer destruit en mans del feixistes a finals de la dictadura, allà per l’any 75. El solar havia  començat a ser emprat com a hort colectiu per grup de gent compromesa fa unes setmanes però al cap de poc temps va ser tancat per la policia. Les portes tapiades del mur havien sigut esbucades un dia abans i es pretenia entrar-hi de nou al dia següent.

L’Associació de Memòria Històrica de Mallorca es va voler sumar a l’acte i va convidar a en Toni Tomàs, fill del bibliotecari de la Casa del Poble Francesc Tomàs, perquè donàs fe de la seva infantesa viscuda a la Casa del Poble en els seus moments de màxim esplendor :”Jo vaig jugar dins aquella casa, allà s’hi feien balls, s’organitzaven excursions, hi havia despatxos per cada gremi, metal.lúrgic, fusters…

Un poc més tard es va fer un acte solemne on parlaren Toni Tomàs de nou i Mª Antonia Oliver, presidenta de l’Associació de Memòria Històrica. Després va fer un discurs ______________, de la defensa de  Drets Humans. En Maties Colom membre de la iniciativa “Toma la Ciudad” va llegir un manifest reivindicatiu del solar. En el moment mig de l’acte membres de la policia feren acte de presència al solar i s’anaren acostant. El manifest del darrer ponent fou interromput ja al final del seu parlament per la policia demanant si tardaria molt en finalitzar. Finalment va poder acabar la lectura.

La policia va demanar que s’abandonàs el solar argumentant que era de propietat privada. Va ser emotiu veure com en Toni Tomàs, un home major d’uns 85 anys  valentment es dirigia al cap de policia per fer-li saber que el solar era dels obrers, que els feixistes l’esbucaren i no era just que ens treguessin defora del solar. Amb molta dignitat i ajudat pels membres de l’Associació de Memòria Històrica va abandonar el solar.

Hi quedarem unes  vint persones que d’una manera assemblearia i democràtica i fent front al nerviosisme d’ aquells moments  decidirem finalment resistir allà fins que la policia ens vengués a cercar i ens desallotjàs. Gent convocada per les xarxes acudia als voltants del solar per  donar suport als que restavem dins el solar. Es va fer una crida als veïnats perquè donassin suport a la iniciativa.

Finalment la policia va obligar  un a un als concentrats a abandonar el solar no sense demanar a la sortida el DNI .Els concentrats foren rebuts entre aplausos pels que des de defora  donaven suports minuts abans.

Hi hagué una assemblea final a Plaça Islandia (o Espanya) per decidir quines accions emprendre. Entre d’altres fer octavetes per repartir entre els veïnats explicant la situació i demanar el seu suport. I també i de manera inmediata es va tornar al solar en concentració silenciosa per envoltar-lo entre els assistents i col.locar-hi espelmes a la part superior del mur. La policia hi era ben present tot i que en aquest cas no va dir res.

Maties Colom

Anuncios
Categorías:Eventos Etiquetas: ,
raas15a

Red de organizaciones contra la privatización de la Sanidad Pública

sos sanidad pública

Contra los recortes y el proceso de privatización de la Sanidad Pública: Hay alternativas.

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

ASSEMBLEA PARC SES VELES

Veïns Indignats !! asambleaparcsesveles@gmail.com

IndignatsPol

Informació sobre els Indignats de Pollença

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Plataforma de Afectados por la Hipoteca-PAH-

De la burbuja inmobiliaria al derecho a la vivienda.

indignatsdellevant

Assemblea dels Indignats de la comarca de Llevant de Mallorca

Movimiento Indignados 15M directorio y artículos críticos.

Esta es una pagina web que ordena todas las páginas del Movimiento 15M incluyendo las páginas de Democracia Real Ya. Escribimos y recopilamos artículos críticos. Desmontamos mentiras.

PAH Mallorca

Plataforma de Afectadxs por la Hipoteca - Mallorca

A %d blogueros les gusta esto: